Dry-Aging
Dry Aging (Kuru Yaşlandırma) Nedir?
-Kuru yaşlandırma sisteminde, hava akımıyla etin yüzeyinde yavaş ve yüzeysel bir kurutma oluşturulurken, geçen süre içinde et yumuşamakta ve kısmi fermantasyon sayesinde lezzetini artırmaktadır.
-Bu sistemde et kemikli ve üzerinde yağıyla bekletilmektedir. Dolap içinde sürekli bir hava sağlanmalı ve sıcaklık 0°C/+2°C arasında olmalıdır.
-Kuru Yaşlandırmada bekletme süreleri 15 ile 30 gün arasında değişmektedir. Bu süre zarfında et içinde barındırdığı laktik asidi bırakmakta ve enzimlerin etkisiyle et yumuşamaktadır.
-Havanın devamlı hareketli olmasından dolayı etin içinde bulunan suyun %30'u kaybedilmektedir. Bu aşamada kaybedilen sudan dolayı et içinde yoğunlaşma olmaktadır.
Yalçınsoy Et, bu işlemi özel dolaplarda sizin için özenle gerçekleştirmektedir.
Nasıl Pişirilir?
-Et, klasik mangal ya da döküm tava üzerinde deniz tuzu ve çok az yağ kullanılarak pirişilmelidir.
-Pişirme süresi kısadır. Etin lezzetini o mükemmel aromasını tam olarak tadabilmeniz için orta pişmiş bir şekilde yenilmesini tavsiye etmekteyiz.